home
agendanieuwsmediabiografiecontact
 

Camilla van der Kooij, viool

Camilla van der Kooij (1984) begon als vierjarige met vioollessen aan de muziekschool in Alphen aan den Rijn, bij docente Ellen Sielcken. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Vanaf  2003 studeerde  zij viool aan het Conservatorium van Rotterdam, het eerste jaar bij Vaclav Novak en daarna bij Andras Czifra, wat ze in 2008 succesvol afsloot.
Momenteel studeert Camilla Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft en Art of Sound (Muziekproductie) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Camilla was tweemaal laureate van het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Tijdens het Prinses Christina Concours 2001 won ze een Tweede prijs en als extra prijs een solistisch optreden in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam. Tevens speelde zij live voor radio 4. Camilla volgde masterclasses bij Emmy Verheij, Wen Chau Lee en Ilya Grubert.
Klassiek is niet de enige muzikestijl waarin Camilla zich verdiepte, ook volgde zij lessen Jazz  improvisatie van trombonist Ilja Reijngoud, en nam zij deel aan de Internationale Meisterkurze Jazz in Vaduz (Lichtenstein).
Camilla speelde in diverse orkesten waaronder het Nederlands Studenten Orkest olv Hans Leenders in 2004. Zij maakt deel uit van het Tuschinski Trio (zang, piano, viool) met filmmuziek op het programma, en is violiste van het Red Limo String Quartet. Dit strijkkwartet met klassieke bezetting treedt buiten de bekende wegen met een bijzonder repertoire zoals Jazz , Pop, Bossa Nova, met improvisatie als leidraad. Het RLSQ speelde met o.a. Pete Philly & Perquisite en momenteel met Kyteman’s Hiphop Orkest.  Zij waren te zien in diverse televisieprogramma’s en live te horen op radio 4. In 2006 ging het  kwartet naar Rio de Janeiro  waar zij masterclasses kregen van Leandro Braga en Jaques Morelenbaum. Zij wonnen de Uitmarkt Kamermuziekprijs 2007.

Camilla speelt met een strijkstok ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.