home
agendanieuwsmediabiografiecontact
 

Jonas Pap, cello

Met zijn cello beweegt Jonas Pap zich moeiteloos tussen alle denkbare muziekstijlen. Van pop en metal tot jazz en klassiek. Het optreden zit hem in het bloed. Nauwelijks kon hij de snaren in beweging krijgen of hij speelde al op diverse podia in europa uiteenlopend van het Concertgebouw, oude kerken en kathedralen, onder de molen van de Moulin Rouge in Parijs en de Heineken music hall in Amsterdam.

Ook is Jonas Pap regelmatig in studio's te vinden waar hij medewerking verleent bij de opname's van diverse cd's en dvd's. Op het laatste album van Epica 'We Will Take You With Us' kunnen we Jonas zowel 'heavy' als 'acoustic' bewonderen. Naast cd-opname's begeleidde Jonas verschillende 2-Metersessies van o.a. Feeler, Epica en Stone Sour. Als cellist speelde Jonas met verschilende bands als a balladeer, Benjamin Winter, The Royal Dutch Disco Phylharmonic en kwam hij in verschillende studio's waaronder de Wisseloord studio en Zeezicht. Hij tourde in Nederland met Within Temptation en Kyteman’s Hiphop Orkest. Bovendien speelt hij regelmatig met pianist Rik Elings.

Jonas begon zijn vakopleiding op de klassieke afdeling van het conservatorium van Zwolle in 2001 bij de cellist Ran Varon.  Vanaf september 2004 studeerde Jonas 'cello lichte muziek' aan het conservatorium in Arnhem. Naast de klassieke lessen bij René Berman, volgde hij lessen 'licht' bij Ernst Reysiger, Paul Stauthammer en Michaël Gustorff.

Het repeteren, spelen met muzikale vrienden, en het optreden zijn zijn lust en zijn leven. Vandaar dat we hem vaak horen als solist, of als begeleider van instrumentalisten en vocalisten.