home
agendanieuwsmediabiografiecontact
 

Sietse van Gorkom, viool

Sietse van Gorkom is een van de weinige improviserende violisten in Nederland. Met zijn virtuoze techniek en unieke klank doet hij echter niet onder voor klassieke strijkers. Hij was onder andere oprichter van K-oZ Collective waarmee hij in 2007 het album 'Voetjes van Velours' uitbracht. Samen met cellist Jonas Pap was hij onderdeel van de Within Temptation
Theatertour 2008. Met zijn Red Limo Stringquartet speelt hij onder andere met Pete Philly en Perquisite en Kyteman's Hiphoporkest. Momenteel werkt hij met het kwartet aan een debuutalbum.

Als klassiek violist gaf Sietse recitals met diverse pianisten als Maurice van Schoonhoven, Jaap Brackman, Alla Milchtein, Rodrigo Robles de Medina, Daniel van der Hoeven en Yumi Toyama. Hij speelde onder andere in het Ricciotti Ensemble, het Nederlands Studenten Orkest en het Rotterdam Young
Philharmonic met dirigenten als Valeri Gergiev, Eri Klas, Jurjen Hempel, Otto Tausk en Hans Leenders. Verder speelde hij in diverse begeleidingsorkesten als Continuo Rotterdam en het Amsterdam Symphony Orchestra. Sietse werkte mee aan diverse theaterproducties als 'Jetje en haar dansorkest' en 'Djordji Ferari Orkestar'.


Docenten

Jazz en improvisatie:
Ilja Reijngoud, Jorg Kaaij, Ferdinand Povel

Klassiek:
Julia Veerling, Jeroen de Groot, Benzion Shamir en Natasja Morozova.

Masterclasses:
Ruggiero Ricci, Tibor Varga, Herman Krebbers

Studio

Henny Vrienten (Pietje Bell)
Massive Music
Marco Sound,
Toontrap Muziekproducties
Snelle Jelle
Turk
Perquisite
Big Boy Caprice
Controverse Music
Sander Huiberts

Sietse bespeelt een Matthijs Heyligers viool uit 2002, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.